Pauzen



Er is de afgelopen dagen behoorlijk veel gepaust. Ik durf zelfs te stellen dat pauzen een hype is. En wie ben ik om niet mee te gaan met de flow, tegen de stroom in te zwemmen en mij te onttrekken van de kudde?!

Toppunt van de gekte was, mijn inziens, het Novum nieuws van vorige week (naar eigen zeggen: "Jong, dynamisch, innovatief, spraakmakend en onafhankelijk"). De radiouitzending verliep ongeveer als volgt: "Dit is het Novum nieuws, ik ben Tamara Bok. De paus heeft vandaag enkele minuten voor zijn raam gestaan. Hij sprak niet, maar sloeg enkele malen een kruis. En dit was het Novum nieuws". Ja, wat betreft innovativiteit en spraakmakendheid kom je zeker aan je trekken bij Novum nieuws!

Geweldig was het ook om op Geenstijl.nl te lezen dat de Paus was overleden, en vervolgens een dag te moeten wachten totdat ook 'Rome' het nieuws naar buiten bracht. De 'werkelijke' dood van onze geestelijke Godfather werd even uitgesteld totdat het kardinale bestel zich voldoende had voorbereid, internationale (massa)media hun coverstories hadden geschreven en politici en vooraanstaande kerkelijken een praatje hadden bedacht. Want de dood is een product, dat pas op de markt wordt gebracht als de consument erop is voorbereid.

Jammer dat al die mediacoverage afwezig was bij de kruiziging van Jezus. Nu moeten we het doen met Mel Gibsons obscene filmpje. Zou het niet fan-tas-tisch zijn geweest als we alles live hadden kunnen meemaken ("Ja de spijker gaat erin mensen, de spijker zit erin!")? Wat waren het toch donkere tijden, rond het jaar 30 a.d. en wat moeten we ons gelukkig prijzen met de circa 248.000 hits die Google ons geeft over de dood van de Paus! Want wat zou de wereld saai en koud zijn als we niet (via 248.000 bronnen) op de hoogte zouden zijn van het reilen en zeilen van een mafkees met een mijter in één van de kleinste (stad)staten in de wereld (about 0.7 times the size of The Mall in Washington, DC, volgens de CIA).

No comments: