Straight from my room



Hallelujah! Today, Manuel and I cleaned our room and switched our desks - effectively giving me a good and light (as in: adjacent to the window) workspace. Now that the cleaning is done, I can give you a view of the room and of the roof (at Robbie's request).

Check out the pictures and movie right here.

P.S. No reactions on my previous post. Too long? Too many 9-letter words? Or was it gibberish after all?

2 comments:

Anonymous said...

Ha jonathan, over het flynn effect, dat behandel ik meestal bij O&M, niet afgelopen jaar??? De verklaring van testeritis (preparing to the test) is volgens mij niet afdoende. Datgene wat IQ testen meten vinden we steeds meer in allerlei facetten van het leven, in de beroepen van ouders (en dus ook in hun opvoeding), de toenemende belangstelling van teksten.

Flynn effect is wel indrukwekkend; naar de maatstaven van de 1950s heeft een gemiddeld iemand (score 100 in 1950) tegenwoordig een serieuze mentale achterstand (IQ van rond de 70), en naar huidige maatstaven is een gemiddeld iemand in de jaren '50 een briljante topper met een IQ van boven de 130.

Een mooi hoofdstuk hierover in het boek Meritocracy and Economic Inequality, van Bowles, Durlauf & ... .

succes daar he.
Groet Herman van de Werfhorst

Jonathan said...

He Herman, Flynn heb je dit jaar overgeslagen, dus bedankt voor de nagekomen les! :) Dat boek klinkt interessant. Wordt daarin nog een andere verklaring toegevoegd aan test-effect en Flynn-effect? Het blijft knagen.. ik ga dat boek maar eens opzoeken.

Groeten, Jonathan